Jan Vyčítal (†77): Známe detaily posledního rozloučení! Kdy a kde bude?

Jan Vyčítal

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2020 10:11

Minulou neděli zemřel ve věku nedožitých 78 let hudebník Jan Vyčítal, pro kterého nyní příbuzní a přátelé chystají poslední rozloučení. Kdy a kde se smuteční obřad uskuteční?

Minulý víkend vás stars24.cz informoval o úmrtí legendárního hudebníka Jana Vyčítala (†77), který by zítra oslavil 78. narozeniny. Místo oslavy narozenin se však nakonec připravuje pohřeb. Podle nejnovějších informací už známe jeho datum.

Poslední rozloučení s jedním z průkopníků české country a zakládajícím členem skupiny Greenhorns se uskuteční 10. března od 14:00 ve strašnickém krematoriu v Praze. ČTK o tom informoval spolupracovník Greenhorns Antonín Kny. Právě členové slavné formace před týdnem potvrdili, že je Vyčítal po smrti. 

„Dnes odešel na poslední vandr do věčného kraje modré trávy zakládající člen skupiny Greenhorns Honza Vyčítal. Suchou stezku, Honzo, a slunce nad hlavou!“ uvedli členové kapely v neděli 1. března.

Vyčítal v roce 1965 spoluzaložil skupinu Greenhorns. Skupinu dál vedl i přesto, že v 80. letech to nemohl dělat oficiálně, protože neměl hudební vzdělání. Pro Greenhorns, kteří hráli hlavně americké tradicionály a hudbu tamních hvězd country, psal většinu textů. Mnohé Vyčítalovy písničky vešly do zpěvníků.

Témata: Jan Vyčítal