František Nedvěd se operace nedočká? Chod nemocnice ovlivnil koronavirus!

František Nedvěd

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. března 2020 13:09 | Aktualizováno: 5. března 2020 22:20

František Nedvěd má být v těchto dnech operován kvůli dlouhodobým zdravotním potížím. Chod nemocnice, kde má zákrok podstoupit, ovšem ovlivnil koronavirus. Dostane se písničkář na operační sál?

Jak už vás stars24.cz informoval, František Nedvěd má tento týden podstoupit dlouho plánovanou a nezbytně nutnou operaci srdce, které už mu údajně fungovalo jen na 30 %. V těchto dnech ale nemocnice doslova paralyzovala šířící se nákaza koronavirem. Platí to i pro pražský IKEM, kde má písničkář zákrok absolvovat?

Profesor Jan Pirk potvrdil webu blesk.cz, že v kardiocentru se momentálně provádějí pouze plánované operace, při kterých je pacient v život ohrožujícím stavu. Takový je přesně případ mladšího člena slavného bratrského dua.

„Pokud při předoperačním vyšetření zjistíme, že je v pořádku, není nachlazený atd., v zákroku nic nebrání a budu ho operovat,“ řekl Pirk serveru a okomentoval i fakt, že František ještě tento týden vystupoval. „To, že den před operací koncertoval, pokud se rozumně šetřil, na škodu není, kvůli psychice naopak,“ konstatuje renomovaný lékař.

Doktoři mají Nedvědovi udělat trojitý bypass, aby se neopakoval prosincový kolaps. Na druhý svátek vánoční se hudebníkovi udělalo zle. Sanitka ho odvezla právě do IKEM, kde mu z těla vypumpovali 16 litrů vody.

Témata: František Nedvěd