Tajemství Karla Gotta (†80) odhalí kniha! Kdo ji ale vydá?

Karel Gott 12

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2020 8:25

Karel Gott psal v posledních měsících života autobiografickou knihu, která by mohla vyjít ještě letos. Fanoušci se těší, že se o Mistrovi dozvědí něco nového. Jak to vypadá se sháněním vydavatele?

Minulý týden vdova Ivana Gottová potvrdila, že její manžel Karel Gott (†80) stihl dopsat avizovanou autobiografii již na sklonku svého života. Momentálně se pracuje na vizuální podobě knihy, která by snad měla vyjít na podzim. K tomu je ale nutné mít vydavatele.

Jednoho už se podle všeho sehnat podařilo, a to v Německu, kde si Zlatého hlasu z Prahy rovněž velice považovali. S hledáním osoby, která bude za publikaci u našich sousedů zodpovídat, pomohl dlouholetý Gottův manažer Wolfgang Kaminski.

„Řešili jsme to ještě za Karlova života, teď se podařilo vyjednat vydavatele. Je nejprve ale nutné přeložit knihu do němčiny,“ potvrdil Kaminski webu blesk.cz, který s touto informací přišel.

Podle jeho odhadů by životopisná kniha mohla v německy mluvících zemích vyjít stejně jako u nás na podzim. Citovaný server ale uvádí, že o publikaci mají zájem i vydavatelé z dalších zemí, např. z Polska nebo Ruska.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová