Eva Pilarová není jen zpěvačka! Neuvěříte, čemu všemu se věnovala!

Pilarová, Eva 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. března 2020 15:47

Eva Pilarová je mnohonásobně oceněná zpěvačka. Kromě hudby se ale věnovala prakticky i všem dalším odvětvím kultury. Její historie ukazuje, že je opravdu renesanční žena!

Od začátku své pěvecké kariéry Pilarová obdržela několik významných ocenění, například z 60. let z festivalů v Helsinkách, Berlíně, Sopotech a na Kubě. Na domácí scéně zvítězila čtyřikrát v anketě Zlatý slavík. Mezi její největší hity patří Tam za vodou v rákosí, Kočka není pes či Turecký pochod.

Pilarová se také věnuje televizní a filmové tvorbě, ke které se dostala díky svým prvním divadelním angažmá. Zahrála si například ve filmu Ztracená revue, dramatu Letos v září, hudebním velkofilmu Kdyby tisíc klarinetů, komedii Magnetické vlny léčí či v adaptaci operety Dobře placená procházka.

V 70. letech začala kariéra Pilarové stagnovat, trpěla nedostatkem kvalitního repertoáru a do popředí české hudební scény se dostaly její kolegyně Helena Vondráčková, Naďa Urbánková a Hana Zagorová. Později přešla Pilarová k jazzu a swingu. Těmto hudebním žánrům se zpěvačka věnuje dodnes.

Pilarová se poprvé vdala roku 1960 za hudebníka Milana Pilara, jejím druhým manželem byl zpěvák Jaromír Mayer. Potřetí do manželství vstoupila v roce 1984 s tanečníkem Janem Kolomazníkem. Po roce 1989 napsala dvě autobiografické knihy a je autorkou pěti kuchařek. 

Témata: Eva Pilarová