Karel Gott: Nechybělo mnoho a zpěvákem by vůbec nebyl! A není jediný!

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. února 2020 11:01

Že je vzdělání základem úspěchu? Ne v případě některých českých celebrit, které mají ukončenou pouze základní školu. Většinou ale nebyly líné ani hloupé, jen daly přednost vysněné kariéře.

Karel Gott. Kdyby se zpěvákovi podařilo dostat na školu, mohl studovat výtvarné umění. Naštěstí se tak nestalo a z božského Káji se stal elektromontér. Protože ale Gotta bavila hudba, věnoval se jí i během učení. A vyplatilo se!

Simona Krainová. Škola života je jejím nejvyšším dosaženým vzděláním. Od čtrnácti let se věnuje modelingu, takže čas na studia prostě nebyl. Po narození druhého syna snad ani nejde předpokládat, že by se položila do knih a začala se šprtat.

Jan Antonín Duchoslav. I hvězda filmu Sněženky a machři má jenom základku. Z gymnázia ho vyhodili, dělal posunovače na dráze, rekvizitáře, prodával ramenní vycpávky a pracoval jako lyžařský instruktor. Na televizních obrazovkách ho můžeme vídat dodnes.

Lucie Bílá. Neposlušné tenisky by si jako dámská krejčová zřejmě neušila. Měla štěstí, že si jí všiml známý producent Petr Hannig a z Hany Zaňákové udělal dnešní hvězdu. Šicí stroj vyměnila za zpěv a dnes je jednou z našich nejoblíbenějších zpěvaček.

Michal David. Diskokrál se rozhodl zpívat se skupinou Kroky a na maturitu se vykašlal. Na konzervatoři dostal ultimátum a vybral si uměleckou dráhu na úkor školy. Jak sám uznává, stejně byl špatným studentem.

Tatiana Vilhelmová. V šestnácti letech už debutovala ve filmu, ale studia na Státní konzervatoři v Praze nedokončila. Prý kvůli mnoha nabídkám na filmy, které nechtěla odmítat, ji nakonec vyhodili. Trochu paradox...

Aňa Geislerová. Po dokončení základní školy byla Aňa sice přijata na Pražskou konzervatoř na obor herectví, studia však nedokončila. Od čtrnácti let se totiž věnovala modelingu v Miláně.

Témata: Karel Gott Michal David Lucie Bílá