Víťa Starý z Mandrage přišel o přátele? Kašlou na něj už roky!

Skupina Mandrage ukončovala své 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. února 2020 16:51

Problémový zpěvák Vít Starý z velké části zapříčinil konec oblíbené skupiny Mandrage, na jejímž posledním koncertu už ani nevystoupil. O jeho problémech ale v kapele věděli dlouho. Proč nikdo nic neudělal?

Je to už pár týdnů, co ukončila činnost populární tuzemská kapela Mandrage. Zapříčínily to osobní potíže zpěváka Víti Starého, nejčastěji se spekulovalo o závislosti na návykových látkách. V této věci spoustu lidí šokoval přístup jeho kolegů a kamarádů.

Jeden z členů kapely se nechal slyšet, že se mu v tíživé životní situaci pomoct nepokusí. „Prosím vás, děkujeme, ale myslím, že bude teď na něm, aby si pomohl,“ řekl v rozhovoru pro server tn.cz baskytarista Michal Faitl. 

Mandrage přitom na nastalé situaci přiznali spoluvinu. Kytarista kapely přiznal, že o potížích frontmana všichni dobře věděli, a to několik dlouhých let. Proč mu tedy nepomohli dříve? To už se nejspíš nedozvíme. 

„S Víťou jsem prožil dvacet let. Všude se to prezentuje, jako by se najednou stala nějaká radikální změna a on najednou nějakým způsobem sešel. Ale tohle není problém posledních dvou měsíců. Je to problém deseti let. Viděl jsem ho každý den, jak vypadá,“ konstatoval Pepa Bolan v rozhovoru pro pořad Život ve hvězdách.

Témata: skupina Mandrage