Karel Gott (†80) a tajemný POSLEDNÍ TELEFONÁT! Komu a proč volal?

Karel Gott 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. února 2020 8:29 | Aktualizováno: 25. února 2020 10:05

Karel Gott komunikoval se svými přáteli v posledních týdnech života především prostřednictvím telefonu. O posledním hovoru s Mistrem teď promluvil člověk, který dal z jeho hitů dohromady muzikál.

Legendární zpěvák Karel Gott měl odjakživa pověst dobrého společníka, v posledních měsících života už mu ovšem zdravotní stav neumožňoval, aby se ukazoval na akcích na veřejnosti. Rozhodně to ale neznamenalo, že by na své přátele zapomněl.

Potvrzuje to Sagvan Tofi, který se od Mistra dočkal 7. září v den 55. narozenin telefonického přání. „Ozvala se Ivana a řekla, že by mi chtěl Karel popřát k narozeninám. Bylo neskutečné, že si na mě vzpomněl. Potěšil mě,“ prozradil webu blesk.cz s tím, že telefon zazvonil až v deset hodin večer.

Gotta a Tofiho spojil muzikál Čas růží, který herec a zpěvák z hitů mnohonásobného Zlatého slavíka napsal. Mistra požádal o požehnání, které od něj dostal, a oba umělci si evidentně padli do oka.

Ve čtvrtek se konalo benifiční představení muzikálu a výtěžek z něj věnovali herci na výzkum vedený Gottovým ošetřujícím lékařem Markem Trněným. „Mám z toho velkou radost! Člověk nikdy neví, kdy bude tuhle pomoc potřebovat,“ řekl k tomu Tofi.

Témata: Karel Gott Sagvan Tofi