Karel Gott byl tvrďák! Tohle udělal, když mu zemřeli rodiče!

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. února 2020 11:38 | Aktualizováno: 22. února 2020 16:30

Zpěvák Karel Gott byl jedináček, jedinou blízkou rodinu kterou měl proto tvořili jeho rodiče. Ti oba před mnoha lety zemřeli, překvapivé ale je, jak se s jejich odchodem Mistr popral.

O jeho rodičích toho není tolik známo. Jmenovali se Karel a Marie a jejich vztahy se zpěvákem nebyly vždy úplně ideální. 

Marie Gottová se narodila v roce 1911 a Karla podporovala v malování a později i ve zpívání. Byla hodně konzervativní a velmi toužila po vnoučatech. 

Maminka zemřela v roce 1977 na infarkt a o tragické události se zpěvák dozvěděl těsně před koncertem ve Frankfurtu nad Mohanem. Je obdivuhodné, že i tak koncert odzpíval.

Karel Gott starší, otec Karla Gotta, se také narodil roku 1911, se svým synem ale moc nevycházel. Ačkoliv si nerozuměli, zpěvák později litoval, že se mu více nevěnoval.

Nakonec zemřel v roce 1982 na následky vážných problémů s ledvinami. I v tomto případě čekal v den otcovy smrti na Karla koncert, tentokrát vánoční vystoupení. A i v tomto případě Gott své fanoušky navzdory tragédii nezklamal.

Témata: Karel Gott