Karel Gott VĚDĚL ŽE ZEMŘE? Mrazivá slova rok před smrtí, na která všichni zapomněli!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. února 2020 11:05 | Aktualizováno: 18. února 2020 14:22

Těžce nemocný zpěvák Karel Gott zemřel na podzim roku 2019. O rok dříve ale pronesl slova, která tehdy nikdo nebral moc vážně, ačkoliv se sám možná obával toho, co jej v budoucnu čeká.

Karel Gott totiž vystoupil o rok dříve na Českém plesu 2018. Tam před zraky lidí prohlásil, že za rok už tady možná nebude. Pravděpodobně se snažil atmosféru odlehčit, ale moc se mu to nepovedlo.

Gott tehdy doslova řekl: "Jsem rád, že mě organizátoři pozvali letos, a ne až na další ročník. Kdo ví, co se mnou za rok bude a kde budu." Jeho slova tehdy více děsila než rozesmála, pak na ně ale každý zapomněl.

Jak se však nyní ukazuje, Gott byl pravdě blíž, než by tehdy koho napadlo. Následující rok totiž zemřel. Mohl ale už tehdy vědět, co ho čeká? Pravdou je, že Gotta už několik let předtím provázely zdravotní problémy, zejména od roku 2015.

Podstoupil operaci kvůli akutní příhodě břišní. Poté lékaři oznámili, že mu diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. V květnu 2016 podstoupil dlouhodobě plánovanou operaci v dutině břišní a v listopadu téhož roku operaci ploténky.

Počátkem roku 2017 podstoupil operaci kvůli akutní střevní neprůchodnosti způsobené srůsty. Poté spoustu času strávil v nemocnici kvůli respiračním onemocněním a nakonec přišel další boj s rakovinou. Za poslední roky toho prožil opravdu hodně.

Mohla tedy jeho tehdejší slova být předzvěstí toho, co se mělo následující rok stát? Mohl Karel Gott už tehdy vědět, že se blíží tragická smrt? To se už nikdy nedozvíme.

Témata: Karel Gott