Marel Eben: Otevřeně o události, která mu ZMĚNILA ŽIVOT!

Eben, Marek 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. února 2020 10:41

Moderátor Marek Eben se už více než tři desetiletí stará o manželku Markétu Fišerovou, která už v mládí skončila na invalidním vozíku. Občas ale zavzpomíná na těžké události, které se odehrávaly na začátku.

Jeho manželka Markéta Fišerová prodělala před 33 lety náhlou mozkovou příhodu, která ji upoutala na vozík. Osudu se manželé rozhodli postavit čelem. Začátky s vozíkem přitom vůbec nebyly snadné.

"Když poprvé na vozíčku vyjedete ven, je to skutečně těžké a nikdo vám to neusnadní. Moje žena se s tím ale nemaže, k tomu svému handicapu přistoupila, že tak to je, ta situace je teď jiná a nemá cenu přemýšlet nad tím, kdyby jiná nebyla," prozradil Eben ve Všechnopárty kolegy Karla Šípa.

Moderátor si vzpomíná, že když se ženou na vozíčku poprvé vyrazil ven, vysloužili si obrovskou pozornost. Časem se to naštěstí změnilo. "Když s ním vyjedete popáté, už vám to tak nepřijde, když s ním vyjedete popadesáté, tak se to dá velmi slušně vydržet, a když s ním vyjedete popětitisící, tak už ani nevíte, že ten vozík vezete," vysvětlil.

Nejsložitější byl první rok, který Markéta s Markem strávili celý po špitálech a různých rehabilitacích. Nejprve však byla moderátorova manželka umístěna na ARO a na vzpomínce odtamtud se Eben rozhodl ilustrovat, že ani jejich manželství neprobíhá vždy idylicky.

Témata: Marek Eben