Karel Gott (†80) čeho se bál a co NESNÁŠEL?!

Hrob Karla Gotta 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. února 2020 8:47 | Aktualizováno: 17. února 2020 10:02

Trýznivé bolesti a naprosté vyčerpání. Tak by se daly charakterizovat poslední měsíce života Karla Gotta. I přesto nikomu nic neřekl? Proč?

Podle Jitky Zelenkové na sobě Karel Gott nikdy nenechal znát slabost. "Poté, co jsem k němu nastoupila a měli jsme u něj poradu, co kdo bude zpívat v pořadu Karel Gott ve Slaném, za námi přišel hudební aranžér Jarda Dřevikovský a řekl: ‚Volové, Jirka Štaidl se zabil.‛ Pro Karla to byla obrovská rána," vzpomíná dle Blesku Zelenková.

To mu ostatně vydrželo až do samotného konce. Gott se pouze málo lidem svěřil s tím, že jej trápí bolesti, které musel zpěvák snášet několik dlouhých měsíců. Bylo na něm také vidět, že ho nemoc zmáhá a je vyčerpaný. Leukémií to ale nikdo nepřisuzoval. Téměř nikdo o ní totiž nevěděl.

I přesto měl on sám věci, které na něj emočně dopadaly. Měl například pokaždé strach, že se diváci nebudou bavit. "Nikdy neodmítl pozvání, ale vždycky se bál, že nebude legrace, přitom měl legraci strašně rád," řekl Karel Šíp.

Nejslavnější český zpěvák populární hudby Karel Gott ovlivnil několik generací posluchačů. Zemřel doma ve své vile na Bertramce 1. října, bylo mu 80 let. V posledních letech se potýkal se zdravotními problémy, podlehl akutní leukemii.

Témata: Karel Gott