Marek Eben: Slaví šedesátiny, na které nemělo nikdy dojít!

Marek Eben 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. února 2020 20:23 | Aktualizováno: 13. února 2020 20:02

Marek Eben má dnes velký důvod k radosti. Slaví totiž kulatiny, na které nemuselo nikdy dojít. Jeho manželka Markéta slaví ve středu 60. narozeniny. Přejeme hodně štěstí a zdraví!

Celému Česku je známo, že osud se na manželství oblíbeného moderátora Marka Ebena pořádně vyřádil. Uvaděč populární taneční soutěže StarDance se oženil v prosinci roku 1982, vzal si hereckou kolegyni Markétu Fišerovou, která ovšem o čtyři roky později vážně onemocněla a skončila na invalidním vozíku.

Hvězda StarDance se nejprve musela vyrovnat se ztrátou vytouženého, ale předčasně narozeného potomka. Pak onemocněla i jeho manželka, která upadla do bezvědomí a probrala se až za sedm neděl. Eben několik týdnů žil s tím, že pravděpodobně o manželku přijde.

Takhle popsal nešťastné okamžiky roku 1986 on sám. „Odvezl jsem ji do nemocnice s tím, že něco špatného snědla, a druhý den ráno mi řekli, že je v bezvědomí a pravděpodobně to nepřežije,“ vzpomínal podle Blesku. 

Tragický scénář se naštěstí nevyplnil, ač za Markétu půl roku dýchaly umělé plíce. Fišerová, která byla sama úspěšnou herečkou, tak dnes mohla oslavit kulaté 60. narozeniny. My jí přejeme hodně štěstí a hlavně zdraví!

Témata: Marek Eben