Věčně vtipný Josef Dvořák: Pokus o sebevraždu!

Josef Dvořák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. února 2020 8:50

Josefa Dvořáka všichni známe jako usměvavého člověka, který rád baví lidi. I jemu ale úsměv na tváři mnohokrát ztuhl. Dokonce se prý před lety pokusil o sebevraždu. Co ho vnitřně tak moc ničilo?

Setkání starých přátel, kteří se poprvé potkali za opravdu pozoruhodných okolností. Josef Dvořák a Vladimír Remek se znají už přes 40 let, poprvé se viděli v roce 1978 na festivalu na Kubě. Jeden z nich chtěl tehdy dle webu blesk.cz skoncovat se životem.

Populárnímu herci se před cestou do Karibiku rozpadlo manželství s druhou ženu Alenou, protože se zakoukal do studentky Aleny. Dívka ale tragicky zahynula v den svých narozenin po srážce s automobilem.

Zoufalý Dvořák prý tenkrát odjel na Kubu s myšlenkou odejít za tragicky zesnulou Alenou – chtěl si vzít život. Způsob zvolil opravdu netradiční. Rozhodl se plavat až za obzor. Naštěstí s ním na místě bylo dost přátel na to, aby ho zachránili a přesvědčili, že má život dál smysl.

Na pláži se pak potkal právě s kosmonautem, který se vrátil z vesmíru. „Já už jsem Josefa samozřejmě znal. Například z komedie Jáchyme, hoď ho do stroje i z večerníčků o maxipsu Fíkovi. On mě nejspíše ne,“ zavzpomínal Remek.

Témata: Josef Dvořák