Karel Gott (†80) by se rozdal: Krátce před smrtí udělal…!

Karel Gott 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. února 2020 8:29

Karel Gott byl odjakživa velice vstřícný a pro lidi by se rozdal. Platilo to prakticky až do jeho smrti. Další důkaz o tom podali skláři, kteří Mistra oslovili se zajímavým nápadem.

Karel Gott (†80) stihl před svým odchodem řadu věcí, o kterých se toho moc nevědělo. Jak vás stars24.cz již informoval, vznikl například křišťálový odlitek jeho dlaně, který nechali vyrobit provozovatelé litoměřického Muzea Křišťálový dotek. Jak se jim to podařilo?

„Pan Gott nepřišel za námi, ale naši skláři se vydali za Mistrem. A bylo nám velkou ctí, protože v naší muzejní expozici by ruka Slavíka velmi chyběla,“ parafrázoval web topky.sk slova majitele sklárny pro Blesk. Víc podrobností ale odmítl prozradit. „Ještě nenastal čas,“ vysvětlil.

Podle serveru původně chtěli legendárnímu zpěvákovi odlitek darovat k jeho 80. narozeninám, tehdy ale nikdo nereagoval. Sám Gott se nakonec ozval až o něco později. Výsledek už si bohužel neprohlédne.

Jedna ruka už je údajně ve vlastnictví vdovy Ivany Gottové, která ji měla dostat už před Vánoci. Druhá by měla vzniknout během následujících týdnů, od 1. dubna by totiž měla být vystavena v Muzeu Křišťálový dotek.

Témata: Karel Gott