Pomejeho boj s rakovinou: Dostal vzkaz od Vinnetoua

Stanislav Fišer

Autor: Ďásková, stars24.cz

19. ledna 2018 10:07

Jiří Pomeje už téměř rok bojuje s rakovinou hrtanu. Oporou v jeho těžké chvíli není jen jeho rodina, ale i veřejnost a dokonce i kolegové.

Známý český herec, moderátor a dabér se teď dočkal podpory i od jiného známého kolegy. Český hlas Vinnetoua Stanislav Fišer mu poslal vzkaz. „Milý kolego, s politováním jsem přijal informaci, že vás čeká stejný osud jako mne. Držte se, protože to nebude lehké! Ale zcela jistě máte vedle sebe milující rodinu, která vám bude oporou. Buďte silný… A věřte v lepší zítřky,“ napsal Pomejemu prostřednictvím Blesku. 

Vzkaz je to o to cennější, že sám Fišer v roce 2004 podstoupil operaci, která čeká Jiřího Pomeje v nejbližších dnech. Herec a dabér tehdy také doufal, že bude po operaci alespoň trochu mluvit. Po probuzení z narkózy ale přišla tvrdá rána a legendární hlas Vinnetoua již nevydal ani hlásku! 

Jiří Pomeje se operaci dlouho bránil. Před pár dny ale změnil své rozhodnutí. „Na základě posledních informací se pan Pomeje nakonec rozhodl pro rozsáhlou onkologickou operaci i přesto, že má velká rizika. Chirurgický zákrok je dle výsledků vyšetření, které pacient v minulém týdnu podstoupil, nezbytně nutný. To však po celou dobu léčby lékaři panu Pomeje dlouhodobě doporučují,“ sdělila mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke. 

Vzkaz od Fišera mu jistě dodává hodně sil. „Jiří, myslete na to, že vše může dopadnout nakonec dobře. Neházejte flintu do žita! I lékaři umí zázraky. Vybojujte si svůj život, rodina vás potřebuje,“ dodal Fišer ve svém vzkazu mladšímu kolegovi.

Témata: Jiří Pomeje rakovina Stanislav Fišer