Karel Gott a uprchlíci? VELKÁ LEŽ, které nikdy nevěřil!

Karel Gott 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. února 2020 12:13 | Aktualizováno: 8. února 2020 14:13

Migrace je dodnes velmi citlivým tématem a jakékoliv vyjádření na tuto adresu může vyvolat velké vášně. Své o tom věděl i Karel Gott, který nikdy nevěřil tomu, že by uprchlická krize nebyla řízená.

Zpěvák Karel Gott několik měsíců před svou smrtí prohlásil, že uprchlická krize má za cíl oslabit Evropu a věci jsou vždy jinak, než jak vypadají. Vyvolal tím značnou kontroverzi a pobouřil řadu lidí, následně proto přiznal, že si dovolil moc.

"Ten pramen strašáků, které na nás vypouštějí média, přece někde je a má nějaký cíl. Teď jsou to zrovna ti uprchlíci za branami. Ale o to tolik nejde, co to je zrovna teď. Mluvím spíš o celém tom pravěkém způsobu, jak udržovat lidi v poslušnosti - nahánět jim strach," řekl tehdy Gott.

"Ostatně podívejte, jak se takové věci pravidelně opakují. Byli tu sebevražední útočníci v Paříži. Pak velká aféra s uprchlíky v Kolíně nad Rýnem a v dalších městech, kde obtěžovali ženy. A sotva to trochu utichlo, hned se objeví další útok. Nečekaně, přímo v centru evropského dění - v Bruselu," řekl Gott časopisu Týden s tím, že uprchlická krize se dává za vinu náboženství, ale to s tím nemá co dělat.

Podle něj stojí za problémy s migranty snaha oslabit Evropu. "Pokus dostat sem diverzanty je jen moderní způsob války. Dělají to důmyslně, strkají před kamery novinářů děti. Viděli jste to také, ne? Nepřemýšlíte o tom? Podívejte, jak se ty děti prosebně dívají... A nepomozte jim... Ale za nimi jsou k zahlédnutí mladíci s mobilními telefony, kteří kalkulují, posílají si zprávy a tvrdí, že jdou za příbuznými do Evropy," uvedl a dodal, že migranti jsou oblečení jako málokdo v Praze.

Jeho slova vyvolala značné vášně zejména na internetu. Zatímco část fanoušků s ním souhlasila, druhá část Gotta rázně odsoudila. Kontroverze byla tak veliká, že na ni byl nucen zareagovat i sám Gott.

Ten totiž následně přiznal, že komentování uprchlické krize přehnal. "V době léčby jsem zprávy sledoval se zájmem. To jsem si dovolit mohl. Ale co jsem si dovolit neměl, tak je v jednom interview komentovat. To jsem si dovolil moc," přiznal tehdy pro Ona Dnes Gott.

Témata: Karel Gott uprchlíci