Karel Gott (†80) zemřel a lidé začali konat! Přišli s nečekaným nápadem!

Hrob Karla Gotta 12

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2020 11:24

Už více než čtyři měsíce uplynuly od úmrtí Karla Gotta. Prakticky hned začali lidé uvažovat o tom, které místo v Praze ponese jeho jméno. Nakonec přišli s poměrně nečekaným nápadem.

Když v říjnu loňského roku zemřel Karel Gott (†80), hned se objevil nápad, že by se po něm v hlavním městě, se kterým byl neodmyslitelně spjatý, něco pojmenovalo. Po několika měsících nabírá tahle idea na reálných obrysech. 

Web seznamzpravy.cz přinesl informaci, že po Mistrovi by měla nést jméno jedna z ulic v chystané čtvrti Smíchov City, která vznikne v Praze 5, kde legendární zpěvák dlouhá léta bydlel. V katastru městské části totiž leží legendární vila na Bertramce.

Jména ulic v celé Praze řeší magistrátní místopisná komise, která nápad označila za „důstojný a přiměřený“. Přejmenovat existující ulici se nikomu nechce. Teď závisí na souhlasu manželky Ivany Gottové. 

Dnes se objevila informace, že vdova doopravdy plánuje uspořádat v prosinci dva koncerty na počest zesnulého manžela v hokejové O2 aréně. Účast na nich potvrdil například Gottův kapelník.

Témata: Karel Gott Praha