Karel Gott (†80): Třikrát unikl ze SPÁRŮ SMRTI!

Hrob Karla Gotta 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. února 2020 11:22

Zesnulý zpěvák Karel Gott se i přes řadu prodělaných nemocí dožil krásného věku 80 let. Přesto měl v životě několikrát namále a jak sám dříve přiznal, málem už párkrát zemřel.

Karel Gott o svém zdravotním stavu mluví velice nerad. Vážné problémy se zdravím ale měl už v mládí. Prakticky několikrát se málem ocitl nad propastí mezi životem a smrtí.

Před více než 50 lety při autonehodě prolétl oknem vojenského džípu, ve kterém jel s kamarády. Utrpěl několik zranění, naštěstí ale vyvázl bez závažnějších komplikací. Nechybělo ale mnoho a Gott tu s námi být nemusel.

"Začal jsem samozřejmě strašně krvácet. Kdyby tam nebyl Jirka Štaidl, který mě okamžitě odvezl do vinohradské nemocnice, kde jsem šel ihned na sál, nevím, co by se dělo. Profesor Sedláček mi tehdy řekl, že přivézt mě o pět minut později, tak by mi nos nezachránil a za dalších pět minut bych patrně vykrvácel," řekl podle Blesku kdysi Gott.

Nehoda se odehrála v roce 1966, o 7 let později ale boural znovu. A opět vážně. Se svou Alfou Romeo nezvládl zatáčku a vyletěl mimo silnici. Několikrát se převalil a život mu zachránilo to, že se přehoupl na zadní sedadla, schoulil se a chránil si hlavu. "Střecha byla po nárazu stlačená do úrovně dveří. Tenkrát by mi nepomohl ani airbag, ale jedině to, že jsem se schoval vzadu," uvedl.

Další rána přišla o mnoho let později. V roce 2015 mu lékaři náhodou odhalili rakovinu mízních uzlin. Tehdy podstoupil šest cyklů chemoterapie a bolest byla údajně tak silná, že mu lékaři museli dávat morfium. Nakonec ale i třetí životní zkoušku zvládnul. Boj s akutní myeloidní leukemií ale bohužel prohrál.

Témata: Karel Gott