František Nedvěd měl o Vánocích kolaps! Je to prokletí?

František Nedvěd

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. února 2020 14:26

František Nedvěd nebude na loňské Vánoce vzpomínat jen v dobrém, protože o nich skončil v péči lékařů, kteří ho navíc budou muset za několik týdnů operovat. Pravdou ovšem je, že se to slavnému hudebníkovi už jednou přihodilo.

Jméno Františka Nedvěda se v posledních dnech skloňuje opravdu často, ovšem v jiné souvislosti, než by si populární hudebník s největší pravděpodobností přál. Mladší ze slavných bratrů přiznal, že ho postihly závažné zdravotní potíže.

Písničkář prozradil, že se mu na druhý svátek vánoční udělalo zle. K večeru se podle vlastních slov zapotácel a odpadl. Manželka mu zavolala záchranku, sanitka ho odvezla do pražského IKEM, kde si ho nechali dva týdny. Z těla mu údajně vypumpovali 16 litrů vody.

Vánoce jako by pro Nedvěda byly prokleté. Vyšlo totiž najevo, že měl o svátcích zdravotní problém již dříve. „Už předminulý rok o Vánocích jsem měl nějaký zdravotní problém související s draslíkem. Už tehdy mi našli vodu na plicích, léčili mě antibiotiky,“ svěřil se v pořadu televize Nova Život ve hvězdách.

Tehdy se vše vyřešilo neinvazivně, tentokrát už to nepůjde. František Nedvěd podstoupí zhruba za měsíc pětihodinovou operaci, během které mu lékaři udělají minimálně trojitý bypass. Po dvojitém selhání mu totiž srdce fungovalo jen na 30 procent.

Témata: František Nedvěd