Proč zemřel Ivan Král (†71)? Příčina smrti ODHALENA!

Ivan Král (autor: The Blank Generation)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

3. února 2020 21:09

Českou i světovou hudební scénu zasáhla v neděli pozdě večer nečekaná zpráva o smrti hudebníka Ivana Krále. Během pár hodin se objevily první informace o příčině úmrtí. Co rodákovi z Prahy bylo?

Informaci o úmrtí českého hudebníka Ivana Krále (†71) ve Spojených státech v neděli potvrdil s odvoláním na Královu ženu hudebník Greg Jarvis z kapely Flowers of Hell. Uznávaný baskytarista a kytarista hrál s hvězdami jako Patti Smithová, Iggy Pop, David Bowie či s kapelou Blondie.

Jarvis na svém twitteru zveřejnil tiskovou zprávy Královy partnerky Cindy Hudsonové, podle které hudebník podlehl rakovině ve svém domově ve státu Michigan ve věku 71 let.

Zatím poslední Královo album Colors vyšlo v České republice předloni, předchozí Always před šesti lety. Loni před koncem roku vyšla kniha Neuvěřitelný Ivan Král, kterou spolu s ním napsal hudební novinář Honza Vedral.

Tisková zpráva Hudsonové se zmiňuje o tom, že nejnovější Královo české album Smile nahrané u společnosti Warner Music má vyjít 28. února tohoto roku. Letos má také vyjít Králův životopis v angličtině pod titulem Bloc,Shock,Rock.

Témata: Ivan Král