Vendula Svobodová: Na premiéře filmu o manželovi se dostala pod palbu!

Vendula Pizingerová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. února 2020 15:36

Na premiéře dokumentu o zesnulém manželovi nebyla Vendula Pizingerová (dříve Svobodová) vítanou osobou. Kdyby dostala pozvánku, dozvěděla by se o sobě spoustu nepěkných věcí.

Velkou událostí byla premiéra dokumentu o známém českém hudebním skladateli Karlu Svobodovi, který natočil jeho syn Petr Klein Svoboda. Ten také selektoval, kdo se bude moci akce účastnit. Zatímco Ivana Gottová pozvánku s omluvou odmítla, vdově a maceše Vendule Pizingerové ji autor snímku ani neposlal.

„Důvod je jasný, nestýkáme se. Nevyhledáváme svoji společnost, navíc ten dokument je o otcových šťastných letech,“ řekl Klein Svoboda slovenskému serveru pluska.sk v narážce na název filmu, který zní Šťastná léta.

Někteří hosté dle vyjádření pro uvedený web neúčast Venduly kvitovali. „Vendula si absolutně nezaslouží, aby tam byla,“ nechal se slyšet František Ringo Čech. „Karel Svoboda se zabil, protože nechtěl žít tak, jak mu určovala lovkyně dědictví,“ nebrala si servítky exmanželka Ladislava Štaidla Áňa.

Skladatelův syn se pochlubil, že lidé během promítání uronili slzu. „Na tu hodinu a půl jako by otec ožil a byl s námi. Snažil jsem se ho zachytit v těch nejhezčích momentech, když byl šťastný vedle mojí mámy Hanky. Tak jsem ho poznal, tak si ho budu pamatovat a chci, aby ho tak vnímali i ostatní,“ vysvětlil.

Témata: Vendula Pizingerová Petr Klein Svoboda František Ringo Čech