Jiří Pomeje v tom není sám! Kdo další přišel o hlas?

Pomeje, Jiří

Autor: Ďásková, stars24.cz

17. ledna 2018 13:04

Jiří Pomeje již takřka rok bojuje s rakovinou hrtanu. Před pár dny se rozhodl dát na radu lékařů a podstoupit operaci, při které přijde o svůj známý hlas.

Podobný osud ale postihl i další známé herce. Například nositele hlasu českého Vinetoua Stanislav Fišer. Dabing byl vedle divadla jedna z hlavních disciplín. A taky zdroj obživy, vítané přilepšení k důchodu. Před několika lety mu lékaři také diagnostikovali rakovinu hrtanu. 

Když slyšel herec verdikt o vyjmutí hlasivek, bránil se. „Bylo to děsné, rozřízli mi krk od ucha k uchu. Nebylo jiné cesty,“ vzpínal před několika lety pro deník Blesk. „Po té operaci jsem ještě hrál v divadle, jako by se nic nestalo,“ dodával. Zákrok mu ale zachránil život. 

Z dalších českých umělců měl stejnou diagnózu i legendární herec Jan Werich. Ten, když se tu zprávu dozvěděl, měl dokonce údajně i sebevražedné úmysly. 

Stejný zákrok, který čeká Jiřího Pomeje má za sebou i hollywoodský herec Val Kilmer. Fešák z Top Gunu byl s takzvaným slavíkem spatřen několikrát na veřejnosti. 

Z nemoci se ale na druhou stranu dokázal uzdravit další legendární americký herec Michael Douglas.

Témata: Jiří Pomeje rakovina Michael Douglas Val Kilmer