Pomejeho hlas už nikdy neuslyšíme!

Jiří Pomeje

Autor: Ďásková, stars24.cz

17. ledna 2018 9:45

Jiří Pomeje již skoro rok bojuje s rakovinou hrtanu. Pro své uzdravení udělal cokoliv. Podstoupil i drastickou hladovku. I přes to všechno ale musí podstoupit operaci, při které přijde o svůj známý hlas.

Herec udělal rozhodnutí, které dlouho odkládal. Kývl na doporučení lékařů a nechá si chirurgicky odebrat hrtan: Doživotně tak ale přijde o svůj chraplavý hlas. I když je to jeho jediná šance na život, dlouho se slavíku bránil.  

„Nechci slintat, nechci smrkat krkem, nechci se utopit, když se ponořím do vody. Nedopustím, abych zkazil život manželce a dcerce. Na to nemám právo! To si radši s nimi užiju chvilku ještě hezké věci a potom zmizím,“ uvedl před několika týdny.  

Jeho žena Andrea mu nechtěla do rozhodování mluvit. Trpělivě s ním trávila veškerý svůj možný čas při jeho hospitalizaci. „Oddechla jsem si, ulevilo se mi moc. Tím spíš, že se Jirka pro operaci rozhodl úplně sám. Nikdo, ani já, ani lékaři, ho k ničemu nenutil,“ uvedla pro deník Blesk. 

„Naštěstí v tuto chvíli je Jirkovo tělo kromě hrtanu nemocí naprosto nepostižené,“ dodala Andrea Pomeje. 

Co konkrétně Pomejeho k životnímu rozhodnutí přimělo, není jasné. Zda to byl strach ze smrti, můžeme jen spekulovat. Prooperaci se podle své ženy rozhodl sám kvůli sobě.

„Kdyby to bylo kvůli mně nebo naší Aničce, tak je to špatně. Z toho, že ho nikdo neovlivňoval, pramení jistota, že to všechno zvládne!“ dodala optimisticky jeho žena.  

Zákrok by měl herec, moderátor a dabér podstoupit během následujících dní.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje rakovina operace