Tohle nikdo nečekal! Kapela Mandrage oznamuje: KONČÍME, koncerty se ruší!

Skupina Mandrage ukončovala své

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. ledna 2020 19:45

lzeňská popová kapela Mandrage zrušila kvůli osobním problémům zpěváka Víta Starého turné Dlouhej únor. Zahraje jen v sobotu v Praze, ale už bez svého frontmana.

Už při oznámení turné na začátku ledna kapela uváděla, že po turné kvůli problémům Starého přeruší na neurčenou dobu svou činnost.

Nakonec ale zůstane z turné pouze koncert 1. února v pražském Foru Karlín, který měl být původně zahajovací akcí koncertní šňůry. "Všichni jsme do poslední chvíle věřili tomu, že to zvládnem a že to bude fajn. Že odejdeme ze scény s čistým štítem a třeba se zas jednou, celí šťastní, vrátíme. Naše plány ovšem náhle vzaly za své," napsala kapela na facebooku.

"Víťa (Starý) s námi před dvěma dny opět prakticky přerušil komunikaci. V jedné z mála SMS zpráv, které nám poslal, stálo, že chce turné zrušit. A tak se nedá nic dělat," uvedla. Lidé mohou online požádat o vrácení peněz za koupené lístky.

Na sobotním koncertu v Praze zastoupí Starého podle kapely jiní hudebníci. "Voláme našim kamarádům, zpěvákům, producentům, všem, které máme rádi, a zveme je, aby nám pomohli pochovat naši kapelu. Ukazuje se, že máme kolem sebe spoustu skvělých lidí, kteří nás přijdou podpořit - řada z nich i přes své původní sobotní plány - a kteří se uvolili takhle narychlo naučit naše písničky," napsala skupina.

Kapela se na sociální síti omluvila fanouškům za problémy a poděkovala všem příznivcům i hostům, kteří se zúčastní pražského koncertu. "A děkujeme i Víťovi za všechno, nebejt tebe, tahle kapela by ani nevznikla a nikdo z nás by dneska nebyl takovej, jakej je. Třeba to vážně ještě může bejt dobrý. Myslíme na tebe," napsali ostatní členové skupiny.

Témata: skupina Mandrage