Tomáš Klus reaguje: Píšou mu strašné věci, tohle jim vzkazuje!

Tomáš Klus 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. ledna 2020 8:50

Tomáš Klus se jen tak rozhodit nenechá, když mu ale lidé začnou psát, co strašného se může stát jeho dětem, jde veškerá sranda stranou. Oblíbený písničkář naposledy vzbudil vzrušenou debatu příspěvkem o koronaviru.

Tomáši Klusovi se osvěta ohledně koronaviru, který se po světě šíří z čínského Wu-chanu, moc nepovedla. Jako mnozí odborníci upozornil na sociální síti na fakt, že se nejeví být větší hrozbou než obyčejná chřipka, ovšem mnozí lidé se do něj hned pustili. Dokonce ho označili za „nechutného“.

Oblíbený písničkář se ale nedal a začal lidem kázat. „Toho strachu, co denně nasáváme se bojím víc, než morové rány. Čeří totiž nenávist. Zase mi píšete, že co budu dělat, až budou mé děti kašlat krev. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery,“ připomněl na instagramu.

„Jak to, že palčivé jsou katastrofy, až v momentě, kdy ohrožují bezprostředně naše komfortní zóny? Proč tolik pozornosti, co těch 81 obětí, nebudí sběrné tábory v Řecku, kde se jako k infekčním chováme k lidem stiženým válkou; co s nimi bude? Lépe řečeno, co bude s lidstvem, které se začíná chovat nelidsky?“ ptá se hudebník.

„Panika je na místě, ale aktivizovat by se měl soucit a odhodlání pomáhat si bez rozdílů dresů, nikoli tendence separovat (se). Žijeme v globálním světě, což nese benefity, ale i výzvy vypořádat se s globálními problémy, jež nelze ustát jinak než spolu. Nezlehčuji hrozbu, jen upozorňuji na meritum věci. Nebuďme ovce, co se dají do pohybu jen hrozbou vlka,“ vzkázal Klus.

Témata: Tomáš Klus