Jiří Bartoška nejezdí na třídní srazy: Štvou ho otázky spolužáků!

Jiří Bartoška 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2020 21:17

Jiří Bartoška chodil na gymnázium do Pardubic, na třídní srazy po letech tam ale nejezdí, ačkoliv jedna z jeho spolužaček je také slavnou herečkou. Štve ho totiž, co jeho spolužáky zajímá.

Jiří Bartoška si nedávno postěžoval na špatné filmové scénáře, v těchto dnech se ale přece jen objevuje v jednom filmu. Jeho postava v něm hledá někoho, koho poznala před 50 lety. V reálném životě nic takového nedělá. „Víte, já na abiturientské srazy jezdit odmítám,“ svěřil se deníku Právo.

Jeho spolužačkou na gymnáziu přitom byla např. herecká kolegyně Jana Švandová. „Ona na ty srazy jezdí, já ale ne. Je tam jedna nevýhoda, bohužel jsem se ocitl v situaci, kdy mě znají víc než já je,“ vysvětlil svůj postoj. 

„Pak slýchám: tak co, je pravda, že tenhle má něco s tou a támhleta s tím? Děti, pojďme se bavit o tom, jakou jsme udělali lumpárnu paní třídní učitelce, říkám jim. Takže já na ty srazy nejezdím,“ konstatoval populární herec. 

Nijak zvlášť ho neláká při té příležitosti ani návštěva města, kde prožil dětství. „Rodiče mi zemřeli, brácha taky, mám proto k Pardubicím už jen vzpomínkový vztah. Je pravdou, že když tam jedu, byl jsem tam zrovna nedávno, jdu se podívat na dům, kde jsme bydleli. Už bych to tam nepoznal,“ dodal Bartoška.

Témata: Jiří Bartoška