Za Lekešovou (†63) mají po měsíci náhradu: Tohle je její nástupkyně!

Lucie Křížková a Stáňa Lekešová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. ledna 2020 15:40

Na náhlé úmrtí moderátorky a někdejší televizní hlasatelky Stáni Lekešové museli reagovat v televizi i v rozhlase, kde už za ní mají náhradu. Tento týden poprvé vysílala její nástupkyně.

Prosincová smrt Stanislavy Lekešové (†63) otřásla institucemi, ve kterých pracovala, protože v rádiu ani v televizi spousta lidí neměla o její nemoci ponětí. Chod těchto organizací se logicky musel po Novém roce opět rozběhnout, a tak za ní bylo nutné najít odpovídající náhradu.

S nastalou situací už se vypořádal Český rozhlas, kde zesnulá moderátorka uváděla hned několik pořadů, např. Jaká je, Host do domu nebo Blízká setkání. Právě v posledním jmenovaném formátu si tento týden odbyla premiéru její nástupkyně.

Novou moderátorkou veřejnoprávní stanice je Adéla Gondíková, která má samozřejmě zkušenosti s uváděním televizních pořadů se svým bratrem. Dalibor třeba brzy bude jedním z jejích hostů, tím vůbec prvním byl ovšem režisér Zdeněk Troška.

Rozhlasové kolegyně se s Lekešovou rozloučily ve vysílání po Novém roce. „Já se pořád nemůžu vzpamatovat a o Stáně mluvím v přítomném čase. Pořád tady je a pořád mi zvoní její smích,“ řekla Marie Retková, která se s ní potkala již v televizi, kde obě působily v rolích hlasatelek.

Témata: Stanislava Lekešová Adéla Gondíková