František Nedvěd upřímně o hraní s bratrem: Honza je…!

František Nedvěd

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. ledna 2020 11:54

František Nedvěd tvořil svého času s bratrem Honzou mimořádně úspěšné umělecké duo, jejich písničky poslouchalo celé Česko. V posledních letech ale jejich vztahy nejsou moc dobré. Zahrají si spolu ještě někdy?

Legendární hudebník a písničkář František Nedvěd má momentálně plnou hlavu jiných starostí. Jak vás stars24.cz informoval, o Vánocích ho potkaly náhlé srdeční potíže, které má co nevidět vyřešit neodkladná operace. Přesto mu možná občas probleskne hlavou otázka, proč se nepohodl s bratrem Honzou.

V 90. letech se jim totiž povedlo to, co jinak dokázali jen zahraniční superhvězdy. Bratři Nedvědové tenkrát vyprodali větší ze stadionů na pražském Strahově. Navzdory tomuto úspěchu se cesty dvou muzikantů z jedné rodiny rozdělily.

Ještě loni v květnu ale František nevylučoval, že by se mohli potkat na pódiu. „Není vyloučeno, že si spolu ještě někdy zahrajeme, ale zatím je to tak, jak to je,“ nechal se tehdy slyšet. O pár měsíců později však bylo jasněji.

„Honza už je v důchodu, my s Tiebreakem už hrajeme sami,“ prozradil v září v pořadu Moje hvězdy ve vysílání Českého rozhlasu. Navíc je možné, že i on bude muset po náročném zákroku vystupování výrazně omezit.

Témata: František Nedvěd