Jiřina Bohdalová: KONEČNĚ! Tohle po smrti Gotta (†80) odkládala!

Karel Gott a Jiřina Bohdalová 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. ledna 2020 10:00

Jiřina Bohdalová potkala od října, kdy zemřel Karel Gott, řada peripetií, musela proto dokonce odložit některé povinnosti. Teď už je však legendární herečka opět v jednom kole.

Na Jiřinu Bohdalovou od října všechno padalo. Velice ji zasáhla smrt dlouholetého kamaráda Karla Gotta (†80), navíc jí postihly poměrně závažné zdravotní potíže, které musela jít vyležet do nemocnice. Slibovaná podzimní premiéra nového představení v Divadle Na Jezerce byla logicky odložena.

Po Novém roce už se k uvedení hry Gin Game schyluje. Dokonce se již uskutečnila veřejná generálka, kterou si nemohl nechat ujít režisér Zdeněk Zelenka, velký kamarád legendární herečky. „S radostí konstatuji, že zázraky se dějí! Hra o dvou lidech a vyprodané hlediště se 2 hodiny směje, dojímá. Smích i slzy, jaká to vzácnost!“ rozplýval se na sociální síti.

„Ale hlavně, přátelé – dva bardi na scéně! Jiřina Bohdalová a Milan Kňažko! Uvědomuje si vůbec někdo, že paní Jiřině bude příští rok 90 let a má divadelní premiéru?! Ty tuny textu! Úžas! Pana Kňažka jsem poprvé viděl na jevišti a lituji, že nás tvůrčí osud dosud nesvedl dohromady. Budu si muset koupit klobouk, abych ho před oběma smeknul!“ pokračoval známý filmař.

Na závěr pochválil i lidi, kteří stáli v zákulisí. „Podtrženo, shrnuto – zážitek, precizní režie Radka Baláše a hlubokosklon před principálem Honzou Hrušínským, který opět dokázal, že ví, co a proč v Divadle Na Jezerce hrát! Tleskám!“ dodal Zelenka.

Témata: Jiřina Bohdalová Zdeněk Zelenka (režisér)