Jaroslav Kubera (†72) zemřel: Z vtipu o Zemanovi běhá mráz po zádech!

Jaroslav Kubera na 24. kongresu ODS 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. ledna 2020 8:50

Politicky spolu v mnoha věcech nesouhlasili, lidsky si ale zesnulý šéf Senátu Jaroslav Kubera a prezident Miloš Zeman rozuměli. Dlouholetý člen ODS dokonce vtipkoval o tom, že si také brousí zuby na místo na Pražském hradě.

Celou českou politickou scénou včera po poledni otřásla smutná zpráva o náhlém a nečekaném úmrtí předsedy Senátu Jaroslava Kubery (†72) z ODS. Druhý nejvyšší ústavní činitel byl totiž do poslední chvíle plný sil, ještě o víkendu vystoupil na stranickém sjezdu. Před pár dny dokonce navštívil prezidenta republiky.

S Milošem Zemanem se pojil smysl pro humor, což šéf horní parlamentní komory demonstroval vtipem, který řekl novinářům po setkání. „Teď jsem se svezl v tom křesle, kterým jezdí pan prezident v tom výtahu. Nechal jsem se tam vyfotit, abych věděl, v čem tam budu za pár let sedět, doufám,“ řekl dle pořadu 168 hodin.

„Prezident má nízký tlak, já zase vysoký, tak jsem mu nabídl půlku své pilulky. Já beru jen půlku toho, co mi dal doktor, já si ordinátora dělám sám, což pochopitelně můj doktor neví. Já k doktorům nechodím. To je základ. Oni vám vždycky něco najdou, dneska ta medicína už objeví všechno,“ dodal Kubera.

Bohužel, včera už mu nepomohli ani lékaři. Předsedovi Senátu se podle dostupných informací udělalo nevolno v jeho senátorské kanceláři v Teplicích, kde dělal dlouhá léta primátora. Zemřel po převozu do nemocnice.

Témata: Jaroslav Kubera Miloš Zeman