Karel Gott (†80): Přivedl hudební hvězdu NA MIZINU?

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. ledna 2020 20:55 | Aktualizováno: 19. ledna 2020 21:51

Idol žen a ikona české hudby. Karel Gott byl mnohým, málokdo ale ví, že byl také osobou, s níž není lehké spolupracovat. Své o tom ví zpěvačka Jitka Zelenková, která kvůli němu skončila na mizině!

Stejně jako dnes byl i za minulého režimu Karel Gott hvězdou. Svým kolegům a spolupracovníkům ale dával pořádně zabrat. A finančně jim s tím moc nepomáhal.

"My sami jsme si platily hotel, stravu, garderobu. A buďte si jistí, že pro Karla musela být opravdu na úrovni," řekla MF Dnes Zelenková.

"To byly samé šaty, šaty, šaty..., boty, boty, boty... Nic jiného. Já byla pořád na nule, ale mě to nemrzí," dodala s tím, že si vzpomíná například na  prestižní vystoupení v Mnichově.

"My s Janou (Kociánovou) se Karla ptaly, co si máme vzít na sebe. On na to, abychom si koupily něco nového, že to musí opravdu extra, protože tam přijdou opravdu důležití lidé. Říkám: „Karle, vždyť víte, že jsme si naposled pořídily několikery nové šaty." A jeho odpověď? Na tu nezapomenu: „Ale Diana Ross má ve skříni šaty VŠECH barev." Šla jsem na tu nejdražší mnichovskou ulici a koupila si šaty za osm set marek," zavzpomínala zpěvačka.

Dnes bere Zelenková vše s nadsázkou a směje se tomu, tehdy jí ale do smíchu asi moc nebylo. Spolupracovat s hvězdou prvního formátu musí být náročné.

Témata: Karel Gott