Proč Víťa Starý a Mandrage končí? Šokující přiznání člena kapely!

Skupina Mandrage ukončovala své 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. ledna 2020 11:33 | Aktualizováno: 19. ledna 2020 22:03

Česká hudební scéna stále vstřebává oznámení kapely Mandrage, která si po blížícím se turné dá pauzu. Za vše můžou blíže nespecifikované problémy zpěváka Víta Starého. Kytarista Josef Bolan ale nyní přiznal, jak se to celé seběhlo.

Populární tuzemská kapela Mandrage o Vánocích nepříjemně překvapila fanoušky, když oznámila ukončení činnosti. Nadcházející turné bude přinejmenším na nějakou dobu posledním. Zpěvák Vít Starý si prochází těžkým obdobím, často se spekuluje o závislosti na návykových látkách, a musí se dát dohromady.

Jeden z členů úspěšné formace, konkrétně kytarista Josef Bolan, poskytl první rozhovor od zveřejnění překvapivé zprávy. Sám potvrzuje, že pracovní tempo bylo zničující. „Už to bylo na hranici toho, co může člověk zvládnout. Myslím, že každý si od toho rád na chvíli odpočine,“ řekl podle serveru idnes.cz v pořadu On Air.

„Vydali jsme novou desku, v únoru odjedeme turné po velkých městech a pak si dáme pauzičku, abychom si trochu odpočinuli. Ještě jsem nepřemýšlel, co budu během této pauzy dělat. Sám nevím. Je to čerstvá záležitost a ještě nevím, jak s ní naložím,“ přiznal extravagantně vypadají hudebník.

Příznivce snad potěšil alespoň následujícími slovy. „Osobně nepočítám s tím, že by kapela měla skončit. V tuto chvíli je to ale otevřené téma. Po patnácti letech si popravdě docela rád odpočinu. Máme za sebou sedm desek. Hrnuli jsme to patnáct let a pořád se něco muselo dít,“ dodal Bolan.

Témata: skupina Mandrage