Jiří Bartoška se rozohnil kvůli filmu: Scénáře jsou špatné!

Jiří Bartoška 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. ledna 2020 9:25

Herecký bard Jiří Bartoška zažil ve filmovém průmyslu ledacos, v poslední době se především při četbě scénářů nestačí divit. Přesně navíc pojmenoval škatulku, kterou po sedmdesátce od režisérů a scénáristů dostal.

Tento týden byly oznámeny nominace na filmové ceny Český lev, akademici „museli“ najít i pár výjimečných scénářů. Podle hereckého barda Jiřího Bartošky může jít o hledání jehly v kupce sena. Nechal se totiž slyšet, že moc dobrého materiálu u nás v poslední době nevzniká.

K tématu se dostal, když mluvil o tom, že jsou v Česku dobré podmínky na natáčení. „Spíš jsou špatné scénáře. Kdyby byly lepší scénáře, klidně by mohly být horší podmínky,“ řekl narovinu serveru idnes.cz a zavzpomínal, že dřív byla v „cateringu“ jen vajíčková a rybí pomazánka.

„Abych vám pravdu řekl, v poslední době mě scénáře vůbec nezaujímají. Mám pocit, že dnes se filmy píšou pro třicetileté ženské a čtyřicetileté chlapy,“ konstatuje dvaasedmdesátiletý herec, který už si tak nějak zvykl na svou nynější škatulku.

„Není to žádný průšvih, má to svou logiku. Když mě dnes ale někdo osloví, už tuším, že budu hrát nejspíš dědečka od nějakého vnoučete či tatínka nějaké dcery. Potom zjišťujete, že v tom filmu vlastně nemáte co hrát,“ dodal Bartoška.

Témata: Jiří Bartoška