Hrob Gotta (†80) zachvátil POŽÁR! Kdo zapálil květinu od vdovy?

Hrob Karla Gotta 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2020 13:33 | Aktualizováno: 16. ledna 2020 6:47

Hrob Karla Gotta je od chvíle svého odhalení v neustálém obležení fanoušků Mistra, což si vybírá svou daň. Naposledy na místě posledního odpočinku Slavíka vypukl požár. Proč zachvátily kytku od vdovy plameny?

Jak vás stars24.cz informoval, pietní atmosféru na hřbitově na pražských Malvazinkách v pondělí narušil požár. Podle dostupných informací shořela dekorační květina, která prý pocházela přímo od vdovy. Na vině jsou nejspíš svíčky bez obalu, které lidé na místě zapalují. Kdo je tam přinesl?

Jak zjistil server blesk.cz od správy pražských hřbitovů, dochází na nich k požárům relativně často, např. jen na Malvazinkách došlo loni k pěti drobnějším požárům zaviněným neukázněnými návštěvníky. Ti nejspíš stojí i za požárem na místě posledního odpočinku Karla Gotta (†80).

O úklid se jindy stará sama vdova, tentokrát se o něj postarala správa hřbitova. „V případě pondělního požáru jsme byli požádáni o mimořádný úklid jeho následků a žádosti jsme jednorázově vyhověli,“ přiznala webu mluvčí správy hřbitovů Oldřiška Dvořáčková.

Na Malvazinkách už si přejí, aby se to neopakovalo. „ Rádi bychom ale touto cestou požádali návštěvníky všech našich hřbitovů, aby ve větší míře zachovávali pietu a zejména u takto významných a často navštěvovaných hrobů dávali především přednost květinovým darům nebo elektronickým svíčkám,“ vzkázala.

Témata: Karel Gott