Jaromír Soukup se rozohnil: Zemanovi poslal na Hrad ostrý vzkaz!

Miloš Zeman popřál Soukupovi k padesátinám 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2020 8:53

Každý týden dělal Jaromír Soukup rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem, v novém roce se ale něco změnilo. Podnikatel a moderátor se s hlavou státu názorově rozešel. Přečtěte si ostrý vzkaz, který adresoval na Hrad.

Ještě před pár dny si nikdo neuměl představit, že by se něco podobného stalo, ale… Jak už vás stars24.cz informoval, televize Barrandov miliardáře a moderátora Jaromíra Soukupa pravděpodobně ukončila mediální spolupráci s prezidentem Milošem Zemanem. Podnikatel se v posledních dnech rozohnil a ostře se do hlavy státu pustil na Twitteru.

Oči mu otevřela kauza kolem nominace na ombudsmanku, kterou se mohla stát Helena Válková. „Miloš Zeman se vyjádřil, že Urválek byl zrůda a Válkovou nominovat nebude. Tak hurá. Debat o tom, jestli Válková patří do správy svobodného státu se účastnit nebudu. Svoboda je jedna kategorie a Urválek jiná,“ konstatoval.

„Každý má své limity. A mým je, že odmítám dávat prostor lidem, kteří hájí vrahy. Urválek je stejný vrah jako Eichmann. A pokud v tom nejsme s hlavou státu zajedno, nevím, zda jsme schopni najít v něčem jiném společnou řeč… Nechci ,aby Česko řídili lidé jako Válková,“ vzkázal Soukup jasně.

O rozkolu mezi ním a hlavou státu bude definitivně jasno zítra, jak to naznačil sám majitel Barrandova. „Ohledně čtvrtečního vysílání Týdne s prezidentem je to jednoduché. Jsme připraveni vysílat a natáčet. Návrh jsme poslali na Hrad. Na odpověď čekáme. Obsahem by měla byt Válková a Urválek a nepřekročitelnost morálních limitů v politice,“ dodal.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) Miloš Zeman