Karla Gotta (†80) posmrtně zneuctili: Tohle překročilo všechny hranice!

Hrob Karla Gotta 11

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2020 8:25 | Aktualizováno: 15. ledna 2020 19:30

Karel Gott se stal po smrti terčem vandalských útoků. V jižních Čechách zneuctili neznámí lidé legendárního zpěváka dvakrát během pouhých několika dní. Obyčejným lidem s takovými grázly dochází trpělivost.

V souvislosti s místy, která jsou věnovaná památce zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80), se o vandalismu mluvilo během uplynulých týdnů hned několikrát, správa hřbitova na Malvazinkách dokonce i v případě, kdy šlo o Mistrův nově odhalený hrob.

Především šlo ale o jedno umělecké dílo. Jak vás stars24.cz informoval, v Českých Budějovicích bylo nedávno poškozeno zdařilé graffiti s podobiznou Slavíka. Jeho původní autor slíbil, že vše vrátí do původní podoby, a slib dodržel.

Jenže pouhých 24 hodin poté, co se tak stalo, zaútočili vandalové znovu. „Už ho opravovat nebudu, jen ho přemaluji. Jsem rozhodnutý si pronajmout od města plochu na své práce. Tam Karla Gotta vytvořím znova a v lepším provedení. Nejlépe pod kamerami, aby k ničení už nedošlo,“ řekl podle webu blesk.cz znechucený umělec.

Místní zuřili už po prvním poškození díla. „Zrovna v neděli jsme šli kolem a koukali jsme, jaká je to nádhera. Tohle je na zabití,“ konstatoval jeden z nich. „Dcerky z něj byly unesené. Budou zklamané, až tohle uvidí, až půjdeme příště k babičce. Dotyčnému bych dala po hubě,“ rozčílila se další.

Témata: Karel Gott