Karel Gott (†80) nemá klid: Na hrobu hořelo!

Hrob Karla Gotta 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. ledna 2020 9:26 | Aktualizováno: 14. ledna 2020 13:38

Je to jen pár týdnů, co byl Karel Gott uložen do hrobu na Malvazinkách, klidu se tam ale zatím nedočkal. Včera se tam odehrálo další drama. Jak uvádí server blesk.cz, na místě posledního odpočinku Mistra hořelo.

Věčný klid si legendární zpěvák Karel Gott (†80) zatím moc neužívá. Pietní atmosféru na hřbitově na pražských Malvazinkách tentokrát narušil požár, který tam vypukl. Shořela dekorační květina, která prý pocházela přímo od vdovy. Na vině jsou nejspíš svíčky bez obalu, které lidé na místě zapalují.

Není to poprvé, kdy u hrobu Mistra něco vzplálo. I kvůli snížení rizika nebezpečí probíhá čas od času úklid místa posledního odpočinku. Podle serveru blesk.cz se do něj nejčastěji pouští sama Ivana Gottová s maminkou Blankou.

Tentokrát ale neměla sílu, a tak se úklidem pietního místa zabývala hřbitovní správa, která měla plné ruce práce. „Už to tu uklízíme dvě a půl hodiny. Zahořely svíčky, od nich chytla ikebana a od ní ještě i ty túje za hrobem,“ vysvětlily webu ženy, které měly tento úkol na starosti.

Slavíkův hrob byl jeho ženou odhalen krátce před Vánoci, od té doby sem především o víkendech chodí zapalovat svíčky jeho fanoušci. Původně bylo pietním místem okolí Gottovy vily na nedaleké Bertramce.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová