Karel Gott (†80) mi ukončil dětství! Zpověď tohoto muže bere za srdce

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2020 16:05

Karel Gott se posmrtně objeví nejen v dokumentárním filmu o sobě, ale i ve snímku o svém dvorním skladateli Karlu Svobodovi, který nás opustil již o mnoho let dříve. Autor dokumentu teď poskytl srdceryvnou zpověď.

Jak už vás stars24.cz informoval, Karel Gott stihl ještě před smrtí stanout před kamerou, aby zavzpomínal na svého dvorního skladatele Karla Svobodu. Dokument o něm natáčí jeho syn Petr Klein Svoboda, který v rozhlasovém pořadu Moje hvězdy naznačil, že Mistr definitivně ukončil jeho dětství.

„Udělal jsem rozhovor s Karlem Gottem, začal procházet domácí i oficiální archivy. Našel jsem videa s Teodorem Pištěkem, Jirkou Bartoškou, Mirkem Ondříčkem,“ popsal práci na filmu dle serveru dvojka.rozhlas.cz.

Slavík ho ale svým říjnovým odchodem nepotěšil. „Je mi ještě smutno, že Karel Gott odešel. Myslel jsem, že ten dokument ještě uvidí. Před více než deseti lety táta, teď Karel. Je to pro mne jakési uzavření mého dětství,“ posteskl si Svoboda. 

Petr Klein Svoboda je synem skladatele z jeho prvního manželství s Hanou Svobodovou, která zemřela v roce 1993 na rakovinu. Karel se později oženil podruhé. 

Témata: Karel Gott Petr Klein Svoboda Karel Svoboda (skladatel)