Karel Gott (†80) mi SEBRAL SLÁVU! Přiznání Josefa Laufera

Karel Gott 10

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. ledna 2020 13:40

Zpěváci Karel Gott a Josef Laufer byli kamarádi a konkurenti zároveň. To druhé se naplno projevilo před více než půlstoletím, kdy první jmenovaný připravil toho druhého o slávu. Laufer prozradil, jak se to přesně stalo.

Karel Gott (†80) zpíval v řadě zemí po celém světě, své místo na seznamu má i Kanada, kde se v roce 1967 konala Světová výstava EXPO 67. Prezentace tehdejšího Československa vzbudila mezi návštěvníky velký zájem, dorazilo jich přes 8 milionů a československý pavilon se tak stal pátým nejnavštěvovanějším.

Nedílnou součástí byl samozřejmě kulturní program. Zaujal především tzv. kinoautomat, první filmové interaktivní zařízení na světě. V prostorách kina se ovšem odehrálo i kulturní představení Pop Stars of Prague (Popové hvězdy z Prahy), ve kterém prostě nemohl chybět Karel Gott.

Mezi vystupujícími byl také Josef Laufer, který na koncert v Montrealu moc rád vzpomíná, ačkoliv tam zažil tak trochu negativní zkušenost. Jeho samotného totiž připravil o slávu právě Gott. Co mu Mistr provedl?

„Zpíval jsem písničku Fever první polovinu, Karel Gott tehdy končil druhou půlku. Novináři odběhli už po první půlce pryč a napsali – fantastické vystoupení Karla Gotta. Karel za mnou tehdy přišel a říkal: Tak vidíš, oni vědí, o kom mají psát. S Karlem jsme měli úžasný vztah,“ zavzpomínal Laufer na vlnách Českého rozhlasu.

Témata: Karel Gott Josef Laufer