Stanislava Lekešová (†63) naposledy v Sama doma: Smích i slzy!

Lucie Křížková a Stáňa Lekešová 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. ledna 2020 16:14 | Aktualizováno: 7. ledna 2020 16:19

K pořadu Sama doma neodmyslitelně patřila moderátorka Stanislava Lekešová, která nás bohužel nedávno opustila. První díl v novém roce tak logicky v televizi věnovali právě zesnulé kolegyni.

O Vánocích všechny zaskočila zpráva o úmrtí oblíbené moderátorky a hlasatelky Stanislavy Lekešové (†63). S její ztrátou se musela vypořádat také produkce televizního pořadu Sama doma, který se právě dnes vrátil po vánoční pauze na obrazovky. Kolegyně slibovaly smích, ale nakonec došlo i na slzy.

„Ona by to tak chtěla. Nesnesla, aby se kvůli ní někdo trápil a byl smutný. Chtěla by, abychom na ni vzpomínaly s úsměvem na rtech,“ prozradila serveru blesk.cz jedna z moderátorek Lucie Křížková. Ani ona se nakonec slzám neubránila. Lekešové zároveň vysekla poklonu, podobně jako další její kolegyně.

„I kdyby se na hosta nepřipravila, což se samozřejmě nikdy nestalo, uměla pokládat otázky a vést rozhovor tak, že divák by nic nepoznal. Fascinovalo mě, s jakou lehkostí a grácií s hosty mluvila, jak byla zvídavá a vždy věděla, jak a na co se zeptat,“ vzpomínala ve vysílání dle serveru expres.cz.

O jejím soukromí dojemně promluvila Martina Hynková Vrbová. „Měla úžasnou rodinu. Úžasného manžela a děti, na které byla pyšná. Do poslední chvíle jen oni věděli, jak na tom skutečně je. My v České televizi se nedozvěděli nic, protože kdyby to nějak prosáklo ven, nesnesla by, aby vycházely palcové titulky, toho se chtěla vyvarovat,“ vysvětlila, proč nemoc všem tajila.

Témata: Stanislava Lekešová