Celebrity bojují za záchranu! Pink věnuje půl milionu dolarů, Kvitová 150

Petra Kvitová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. ledna 2020 15:40

Stejně jako Karolína Plíšková a další tenistky i Petra Kvitová finančně pomůže během turnajů v Austrálii lidem, které zasáhly ničivé požáry. Obě elitní Češky zahájí sezonu v příštím týdnu v Brisbane a za každé eso věnují na podporu desítky dolarů.

Světová dvojka Plíšková pomůže částkou 200 australských dolarů (asi 3158 korun) za každé eso, sedmička žebříčku Kvitová reagovala podobně. "Austrálii mám v srdci. Velmi ráda bych pomohla těm, které postihly ničivé požáry. Za každé eso na zdejších turnajích daruji 150 dolarů," napsala Kvitová na twitterovém účtu.

Do iniciativy se zapojila řada hráček a hráčů nejen v tenisu, ale i v jiných sportech. Tenisová jednička Ashleigh Bartyová oznámila, že z turnaje v Brisbane odevzdá prémie z dvouhry i čtyřhry. "Austrálie prožívá hodně těžké období a je potřeba se o ni starat," řekla tamní rodačka Bartyová.

Rozsáhlé požáry už několik měsíců sužují hlavně jihovýchod Austrálie, zemřelo už 24 lidí a odhadem až půl miliardy volně žijících zvířat. Kvůli velkým vedrům a silnému větru se navíc očekává další zhoršení situace.

Americká zpěvačka Pink proto slíbila dát 500.000 dolarů (téměř 11,4 milionu korun) na pomoc v boji s tragickými lesními požáry, které zpustošily části Austrálie. Je jimi naprosto zdrcena, napsala na twitteru.

"Jsem naprosto zdrcena, když vidím, co se právě nyní děje v Austrálii s těmito strašnými lesními požáry," napsala Pink svým více než 32 milionům sledujících na twitteru. "Slibuji dát 500.0000 dolarů přímo místním hasičským sborům, které tak tvrdě bojují na frontách," dodala 40letá trojnásobná držitelka Grammy.

Témata: Petra Kvitová pink Austrálie