Gottův hrob zaplavují další lidé! Ivana MUSÍ ZAKROČIT?

Hrob Karla Gotta 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. ledna 2020 10:07 | Aktualizováno: 5. ledna 2020 12:58

Hrob zesnulého zpěváka Karla Gotta několik týdnů po jeho smrti nadále plní davy lidí. Vdova Ivana bude proto zřejmě muset opět zakročit.

U Gottova hrobu se od jeho vztyčení vystřídaly davy lidí. Řada z nich se u hrobu zastavila, když přišla na hřbitov vzpomenout na své blízké, kteří tam jsou uloženi. Jiní se přicházejí Mistrovi poklonit cíleně.

Často přicházely rodiny, mnoho lidí si místo zpěvákova posledního odpočinku fotilo. Proudili sem lidé nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Mnoho z nich přijelo jen kvůli tomu.

Jak už stasr24.cz informoval, nebývalý zájem o hřbitov má i svou stinnou stránku. Vosk svíček i obaly totiž ničí okolí. A správa hřbitova proto apeluje na návštěvníky, aby uctili Gottovu památku s rozumem.

Problém je také množství svíček, které se u hrobu nacházejí. Kvůli nim totiž roste i riziko vzniku požáru a i riziko poničení jak Mistrova hrobu, tak i okolí.

Stejně tomu bylo i donedávna, pak ale bylo prostranství před hrobem. Zmizely svíčky i květiny a celé místo prý vypadalo poněkud prázdné. Do doby, než jej lidé opět začali plnit svíčkami.

Podle Blesku je patrné, že vyklízení se řídí rozhodnutím rodiny, tedy zejména vdovy Ivany. Pravděpodobně tedy ona zavelela k tomu, aby byl hrob vyklizen. A zřejmě bude muset znovu.

Témata: Karel Gott