Jiří Kajínek: Instagram omilostněného kriminálníka děsí!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. ledna 2020 8:49

O kriminální minulosti Jiřího Kajínka ví snad každý Čech, ačkoliv mnoho lidí nevěří, že udělal to, za co byl odsouzen na doživotí. Po propuštění na svobodu propadl někdejší nejznámější vězeň sociálním sítím. Obsah jeho profilu ale děsí!

Čas letí, letos v květnu to budou už tři roky, co prezident Miloš Zeman udělil milost nejznámějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi. Celebritou byl už v době svého pobytu za mřížemi, třeba i díky filmu režiséra Petra Jákla. Po propuštění na svobodu je nadále terčem zájmu, k čemuž mu pomáhají i sociální sítě.

Třeba na instagram poprvé přispěl loni v květnu a od té doby udělal slušný pokrok – nasbíral už přes 15 tisíc fanoušků. Pravdou ovšem je, že vzhledem k jeho minulosti, je jeho obsah poměrně děsivý.

Kajínek, který byl v roce 1998 odsouzen za dvojnásobnou nájemnou vraždu a jeden další pokus o ní na doživotí, totiž zveřejňuje fotografie, na nichž třímá v rukou nejrůznější druhy střelných zbraní. Leckdo by tedy mohl tvrdit, že ho pobyt za mřížemi nijak nezměnil.

Jinak využívá profil na sociální síti k pozvánkám na besedy, kde lidem vypráví svůj příběh. Není pochyb o tom, že je o čem vyprávět.

Témata: Jiří Kajínek