Karel Gott (†80): Tahle vzpomínka vhání SLZY DO OČÍ!

Karel Gott 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. prosince 2019 8:29 | Aktualizováno: 1. ledna 2020 0:53

Posledních pár hodin zbývá z roku, na který se bude vzpomínat jako na ten, během kterého nás navždy opustil Karel Gott. Na Silvestra přinášíme vzpomínku na Mistra, která vhání slzy do očí.

Karel Gott měl s jednou z kolegyň branže zajímavý vánoční rituál. Monika Absolonová mu na Štědrý den pravidelně pekla vánočku. Není divu, že když před lety chystala vánoční desku, řekla, že by si přála mít s Mistrem duet. Neměla to ale jednoduché. 

„Jenže jsem si ho netroufla oslovit, zotavoval se právě z těžké nemoci. Pravidelně jsme si volali a on tehdy udělal tu „chybu“, že na konci jednoho hovoru řekl, že se těší na nějakou společnou věc. Já mu hned vyklopila, co bych si přála. Souhlasil!“ zavzpomínala v rozhovoru pro Právo.

Gottovi se podle ní píseň líbila, dokonce si ji zazpívali na jejím vánočním koncertě. Právě z něj pochází dojemná vzpomínka, která vhání slzy do očí.

„Nebylo jasné, jestli bude moct vystoupit, protože byl silně nachlazený, a tak jsem řekla divákům, že pro ně možná mám krásné překvapení. A Karel opravdu zazpíval. Dodnes se mi chce brečet, když si na to vzpomenu,“ přiznala Absolonová.

Témata: Karel Gott Monika Absolonová