Karel Gott (†80): Důkaz, že srdce nehasnou ani Slovákům!

Karel Gott a jeho dcera Charlotte 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 19:42

Poslední hit Karla Gotta boduje i za hranicemi České republiky. Písně Srdce nehasnou, kterou pro něj a dceru Charlotte napsal Richard Krajčo, se nemohou nabažit ani Slováci. Jakého prvenství Mistr u sousedů dosáhl?

Jak už vás stars24.cz informoval počátkem prosince, letošní žebříček Youtube Rewind v ČR podle tiskové zprávy společnosti Google opanoval Karel Gott (†80) a jeho společná píseň s dcerou Charlottou Ellou pod názvem Srdce nehasnou, která zaznamenala 29 milionů zhlédnutí. Pro Mistra ale nejde o jediné prvenství. 

Podle serveru tvnoviny.sk totiž Slavíkův duet s dcerou ovládl i slovenský internet. V žebříčku nejpopulárnějších videí roku 2019 pro Slovensko mu totiž rovněž patří první místo. Je zkrátka poznat, že na Gotta sousedé nezapomněli ani po rozpadu společného státu. 

Píseň Srdce nehasnou nahrál Gott se svou dcerou jen pár měsíců před svým říjnovým skonem a pro dvojici ji napsal zpěvák Richard Krajčo. Podle zástupců YouTube je vysoce pravděpodobné, že se klip zařadí mezi nejrychleji rostoucí česká videa posledních let.

Videoklip, který měl na zmíněné platformě premiéru 2. května, má k dnešnímu dni přes 32 milionů zhlédnutí. Poslední píseň Gottovy bohaté kariéry se stala opravdovým hitem.

Témata: Karel Gott