Miroslav Donutil lhal o svém zdraví: Operace, kterou nikdy nepodstoupil!

Miroslav Donutil 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 13:33

Miroslav Donutil byl dlouhá léta tváří Národního divadla díky legendární inscenaci Sluha dvou pánů, slavný soubor ale nakonec opustil i za pomoci lsti. Populární herec totiž zalhal o svém zdraví.

Díky hře Sluha dvou pánů patřil Miroslav Donutil léta k hlavním tvářím Národního divadla, když ale před lety došlo ke změně vedení této instituce, nachýlil se v ní i jeho čas. Slavná inscenace se ještě dočkala 600. repríza, než definitivně padla opona.

Sám populární herec v rozhovoru pro magazín Pátek Lidových novin přiznal, že to divadlu se svým koncem ulehčil. „Oznámil jsem, že se chystám na operaci kolene, odehrál šestistou reprízu a skončil,“ vysvětlil svůj tehdejší postup. 

Dnes přitom přiznává, že to se zdravím jedné z jeho dolních končetin až tak vážné nebylo. „Mimochodem, dodnes jsem na žádné operaci nebyl - a koleno zaplaťpánbůh pořád drží,“ prozradil narovinu. 

V Národním divadle se dnes podle něj hraje tak moderní divadlo, že ho jen těžce snáší. Konce Sluhy dvou pánů přesto stále lituje. „Lhal bych, kdybych řekl, že mi to líto nebylo,“ konstatoval Donutil. 

Témata: Miroslav Donutil