Karel Gott: PRAVDA o jeho vztahu s Vinnetouem!

Karel Gott 11

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 8:28

Karel Gott měl rád knihy svého jmenovce Maye a do oka si padl i s hereckým představitelem Vinnetoua, francouzským hercem Pierrem Bricem. Při jakých příležitostech se oba slavní umělci setkali?

Tvář Karla Gotta (†80) se rozzářila vždy, když zaznělo jméno Vinnetou. „Znám, samozřejmě, že znám. A znám i toho nejslavnějšího Vinnetoua na světě,“ chlubil se legendární zpěvák podle serveru ahaonline.cz.

„Pierre Brice je totiž můj kamarád. Co kamarád, nebojím se říct, že je to můj pokrevní bratr!“ tvrdil Mistr. Hned několikrát se ukázalo, že nebyl zase tak daleko od pravdy. Počátkem roku 2007 dokonce absolvovali společné turné po německých a rakouských městech.

Rok poté se obě hvězdy potkaly na Bertramce, když Brice vyrazil do Česka jako host Open Air Music Festivalu v Trutnově. „Budeš doma? Vezu ti sýry,“ zaskočil tenkrát Slavíka slavný francouzský herec. Není divu, že jeho smrt před čtyřmi lety Gotta zasáhla.

„Tak nám umřel Vinnetou. Na druhou stranu si to musíme vzít takhle, dožil se krásného věku. Šestaosmdesát let, to je přece nádhera!“ reagoval na úmrtí Brice, který umřel v červnu 2015 na zápal plic, jeho český kamarád. Letos v říjnu ho do uměleckého nebe následoval.

Témata: Karel Gott