KOČKA i ve čtyřiceti! Modelka Helena Houdová slaví narozeniny! SEKNE JÍ TO!

Helena Houdová 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. prosince 2019 19:45

Modelka Helena Houdová, která se narodila 27. prosince 1979, je známá svým silným sociálním cítěním. Tato Miss ČR 1999 uspěla i v zahraničí, pracovala pro světové značky jako jsou Chanel, Hermés a Dior, fotila do prestižních magazínových titulů Vogue, Marie Claire nebo Elle.

Po vítězství v soutěži Miss založila Houdová nadační fond Slunečnice pro handicapované děti, který po deseti letech nahradila organizací Sunflower Children, působící v USA. Je rovněž aktivní členkou hnutí Greenpeace a Děti Země, bojovala za práva zvířat, protestovala proti dostavbě jaderné elektrárny Temelín, stala se vegetariánkou, posléze i vitariánkou, nyní je vegankou.

Zájem o živou, tedy tepelně neupravenou stravu ji v roce 2012 přivedl ke zkoumání vody a jejích vlastností. A voda ji přivedla k surfingu, který se stal její velkou vášní. "Je to pro mě emoční, spirituální, fyzický zážitek. Je to takový tanec s vodou," uvedla v roce 2016.

Modelka pochází z Plzně, kde vystudovala sportovní gymnázium a na tamní Západočeské univerzitě kulturní a sociální antropologii. Její rodiče jsou učitelé a má mladšího bratra Jakuba. Léta žila střídavě v ČR a v USA.

V roce 2008 se provdala za amerického filmového producenta a filantropa indického původu Omara Amanata, se kterým má tři děti, syny Dariena a Daveeda Jakuba a holčičku Deiu. Po rozvodu s manželem se odstěhovala i s dětmi z Ameriky a začala cestovat po světě. V poslední době žila v Austrálii, kterou ale letos na jaře musela opustit, když jí vypršelo vízum. Podle informací deníku Blesk se přesunula na ostrov Bali.

Témata: Helena Houdová