Iveta Bartošová a Karel Gott: POSEDLOST! Tohle kvůli němu udělala!

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. prosince 2019 18:59 | Aktualizováno: 29. prosince 2019 14:18

Zesnulá zpěvačka Iveta Bartošová a zpěvák Karel Gott, který zemřel před několika měsíci, nesdíleli jen lásku ke zpěvu. Bartošová byla velkou fanynkou Mistra, a to takovou, že byla ochotna kvůli němu jezdit přes celou republiku!

V knížce Neměla jsem se narodit Iveta tvrdí, že Ivana měla pořád navrch a že mohla všechno, zatímco ona si musela všechno oddřít. Podle její maminky Svatavy to ale není pravda.

"Iva byla živější a Ivetka zase taková hodná. Měly úplně rozdílné povahy. Vzpomínám si, že Iva vždycky Ivetku chránila, jak ve školce nebo kousek od nás v malotřídce, do které chodily čtyři roky, tak i doma. Bránila ji a nikdy jí nenechala ublížit, z Ivy měli strach i kluci. Jednou mi Ivetku přinesli ze školky s rozbitou hlavou. Spadla na procházce na kámen a museli jsme jet do Nového Jičína k doktorovi, aby jí to ve vlasech zašil," vzpomíná její maminka.

"Když padala, tak přímo hlavou na zem, zatímco Iva vždycky hlavu zvedla a neťukla se do ní. Iva byla taková tvrdší a pevnější, zatímco Ivetka byla baculatější a křehčí. Doma měly u stolu na židli polštářek, aby byly vyšší a mohly se najíst a když si Ivetka sedla ke stolu, v momentě spadla na zem, a vždycky na hlavu. Furt jsme ji museli hlídat," dodala Bartošová.

Později, když obě sestry chodily od páté třídy do školy, která byla ve Frenštátě, prý pro změnu všechno řídila Iveta a Iva jí poslouchala a měla ze všeho strach. "Najednou se to zvrtlo a otočilo. Byly zvláštní, ale vím, že Iva Ivetku chránila, protože byla slabší a neuměla se tak bránit. Lumír měl doma s nimi tři světy, protože na něj byly dvě a provokovaly ho," dodala maminka Svatava.

Tvrdí také, že Iveta zpívala už odmala. "Asi v roce 1973 jsme jí na narozeniny koupili v Rožnově dlouhohrající desku Karla Gotta. Jak ta byla šťastná! Měli jsme starý gramofon, deska nehrála, tak jsme si mysleli, že je špatná, jela jsem ji do Rožnova vyměnit. Nakonec jsme přišli na to, že je špatná jehla, takže jsme ji vyměnili a Ivetka si potom tu desku pořád pouštěla a zpívala si s Gottem," vzpomíná.

Iveta se následně stala členkou jeho fanklubu a jezdila do Ostravy na setkání s Gottovými fanoušky. Sbírala prý jeho desky, fotky, vystřihovala si z časopisů články o něm a když jí bylo třináct nebo čtrnáct, byla s Gottovým fanklubem i v Praze. "Byli se podívat i na jeho dům na Bertramce. Iveta měla zpívání a Gotta a Iva zase koně a jízdárnu," dodala maminka.

Témata: Karel Gott Iveta Bartošová