Tři oříšky pro Popelku: Fenomén i v Německu!

Jedna z nejrkásnějších českých pohádek Tři oříšky pro Popelku

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2019 19:22

Také o letošních Vánocích si Němci budou moci do sytosti užít Tří oříšků pro Popelku. Dnes už klasickou pohádku, která v Německu patří k nejoblíbenějším, nabídnou zdejší televizní stanice během svátků a krátce po nich hned třináctkrát.

Na Štědrý den bude Popelka v podání Libuše Šafránkové k vidění na pěti různých německých televizích, včetně hlavního veřejnoprávního kanálu ARD. Kdo si ji ten den nechá ujít, může vše dohnat hned na Boží hod, kdy se pohádka z roku 1973 na obrazovkách objeví čtyřikrát, nebo na Štěpána, kdy ji německé televize odvysílají dvakrát.

Pro lidi, kteří už před klasickou televizí dávají přednost streamingovým službám, jsou Tří oříšky pro Popelku kdykoliv dostupné na Netflixu nebo Amazonu.

Kdo si chce film, který se měl původně natáčet v létě, vychutnat nevšedně, může v Německu navštívit některé z představení, při němž se Popelka promítá na filmovém plátně za živého hudebního doprovodu velkého symfonického orchestru. Taková představení se v prosinci uskuteční třeba v Berlíně, Drážďanech nebo Mnichově.

Komu by ani to nestačilo, může si například v Míšni, která leží kousek od filmem proslaveného zámku Moritzburg, pořídit suvenýr s Popelkou ve formě hrnečku, čajů nebo různých sladkostí.

Témata: pohádka Tři oříšky pro popelku